Tsuki ga Kirei – Episodul 6 Ro Sub

155 vizualizari
Traducere Onimusha
Verificare Onimusha
Encode PhoenixItachi
OpenLoad
Mp4Upload
RapidVideo
Vidoza
ShinMugetsu2000 ShinMugetsu2000
12 martie 2018
Report Post
Koutarou și Akane sunt elevi în anul III de școală gimnazială, colegi în aceeași clasă, și se întâlnesc pentru prima dată. Ei se simt atrași unul de celălalt, dar, deși nu au mai avut niciodată o relație romantică cu nimeni până atunci, dragostea lor începe să se arate timid. În timp ce învață să-și canalizeze sentimentele, ei se apropie unul de celălalt tot mai mult și descoperă provocările vieții venite chiar de la colegii și prietenii lor.
3 Comentarii
  Onimusha
  Onimusha
  Nu stiu cat de mare mi se permite sa fac un comentariu, dar o sa incerc sa-mi iasa din prima. Sau din a doua poastare ca si continuare. Sa vedem... Asa cum am promis in "Nota" din acest episod, iata cateva specificatii: Ittekimasu! și Itterasshai! Dacă se pregătesc să plece undeva, de acasă sau de la birou, japonezii spun “ittekimasu” celor care rămân. Cea mai apropiată traducere literară ar fi “Plec și mă întorc”, dar o traducere mai naturală ar fi “Pe curând / Ne vedem mai târziu”. Oamenii care rămân acasă sau la birou răspund “itterasshai”. Literar s-ar traduce “Te rog să te duci și să te întorci”, fraza fiind apropiată de "Pe curând", "Ne vedem mai târziu”, “Să ai o zi bună” sau “Ai grijă de tine”. “Ittekimasu” exprimă “Plec acum, dar nu-ți face griji, mă voi întoarce în siguranță!” în timp ce “itterasshai” exprimă “Pleci acum, dar te rog să te întorci în siguranță!”. Itadakimasu și Gochisousamadesu! Să aplaudăm împreună. Itadakimasu Din generație în generație, japonezii bat din palme și spun "Itadakimasu" înainte să savureze mâncarea așezată în fața lor. (Ați observat asta în animeuri, nu?) "Itadakimasu" se mai poate traduce și "Primesc cu umilință". Copiii învață această expresie de la vârste fragede, la școală etc, și nimeni nu îndrăznește să se apuce de mâncat până ce nu și-a primit porția toată lumea. Cumva, occidentalii au tradus această expresie "Să mâncăm!", dar "itadakimasu" își are originea bine înrădăcinată în istoria veche a Japoniei. După ce s-au săturat, japonezii le mulțumesc celor care au pregătit, gătit și servit mâncarea spunând "Gochisousamadesu!"... "A fost delicios!" Niciuna dintre aceste traduceri nu exprimă cu adevărat spiritul din spatele expresiilor japoneze "Ittekimasu!", "Itterasshai!", "Itadakimasu!" sau "Gochisousamadesu!"

  Răspunde +1

   ShinMugetsu2000
   ShinMugetsu2000
   Explicatia asta Onimusha este mai mult decat perfecta pentru a forma bazele oricarui traducator de anime :D Cu toate ca pentru a intelege perfect ceea ce ai zis acolo, ai nevoie de experienta cu caruta de la seriile pe care le-ai urmarit/tradus. Unui traducator, putina japoneza nu strica niciodata, ba chiar este strict necesar ca sa faci o adaptare perfecta pentru ca engleza nu poate fi tradusa exact cum este si sa sune bine pentru ceea ce zic caracterele. Din cauza asta le adaptam in limba nostra "orbeste" sau cu constientizare perfecta a ceea ce zic caracterele.

   Răspunde +1

   Onimusha
   Onimusha
   Mare dreptate ai, Shin-kun, experienta conteaza mult, dar nu ne rezumam doar la ea. Mai trebuie sa stii si sa te joci cu cuvintele. Legat de explicatia mea de mai sus, eu prefer sa nu traduc "Itadakimasu", ci sa-l las asa. Cred ca ai vazut asta in animeurile traduse de mine. Nu toti stim japoneza, asta e clar, engleza o stie orice tanar din generatia voastra. Problema este ca multi traducatori demonstreaza ca nu stiu limba romana. Aici e problema. Ca scapi o litera, sau pocesti un cuvant din graba sau neatentie, asta nu este o problema, dar sa faci subtitrari fara inteles... asta da, este o problema.

   Răspunde 0

Fast-Anime Chat